Airconditioning

airco

Airco is het proces waarbij een mengsel van gas, olie of vloeistof wordt ingebracht om de temperatuur van de lucht te wijzigen. Het koelingsproces onttrekt warmte aan de lucht waardoor een koude temperatuur ontstaat terwijl de lucht wordt vervangen. Het is de meest wijdverbreide technologische innovatie van de vorige eeuw. Het proces heeft het huis comfortabeler gemaakt tegen een kosteneffectieve oplossing.

Het proces van airconditioning kan worden onderverdeeld in drie processen schuimklaring, koeling en filtratie. Bij het eerste proces wordt de lucht uit het huis samengeperst in de machine die compressor wordt genoemd. Zodra de lucht is gecondenseerd, wordt de koele lucht afgegeven aan spoelen, waar de warmte wordt afgevoerd. Het proces wordt voltooid door middel van industriƫle airconditioningunits, die gewoonlijk het airconditioningsysteem worden genoemd. Er zijn drie soorten machines die lucht uit het huis halen en deze koelen:

o Aangezien er directe ventilatieopeningen in het huis zijn waardoor de lucht ook door de machine (compressor) kan stromen, wordt de koeling gestart wanneer de airconditioner-machine de lucht begint te verstikken. Deze filtert en veegt het vocht uit de samengeperste lucht, terwijl tegelijkertijd de ventilatieopeningen worden geopend om de warme lucht in de machine toe te laten. In de machine bevindt zich een koeloplossing die naar de condensor wordt gezogen om in de koele atmosfeer te falen. Aangezien de lucht samen met de vloeistof fysiek wordt samengeperst, wordt de warmte die aan de lucht wordt onttrokken heet.

o Nadat de lucht zacht is geworden, wordt hij warm gezogen door een industriƫle roterende compressor. De machine verdeelt de lucht in drie lagen: warm, koel, en vochtig. De machines zijn verbonden door een buis met een klep waardoor de warme lucht wordt afgevoerd. Als de warme lucht door de buis wordt gevoerd, hoeft er niet te worden gekoeld.

De machine stuurt de lucht dan warm naar de bejaarde kamers. Deze warme lucht wordt verdampt door de airconditioner, waardoor koeling ontstaat. De machine kan de verwarmde lucht ook naar de andere kamers overbrengen. Airconditioning wordt in de hele industrie gebruikt voor de ontwikkeling van vliegtuigen.

Lees meer:

Airco Rotterdam

Airco Dordrecht